Rychlé a zdravé vánoční mlsání

HURMA BAR –
Datlové tyčinky se sezamem a čokoládou(Postup podle fotek)
Postup krok za krkem.
Mixování surovin
Do kuchyňského robotu vlož datle bez pecek a vlašské ořechy. Mixuj tak dlouho, dokud nevznikne drobivá, ale lepivá směs podobná hustému "těstu".
2. Přesypání na pracovní plochu
Směs vysyp z mixéru na čistou pracovní plochu.
3. Spojení hmoty
Rukama hmotu několikrát promačkej, až se krásně spojí do jednoho celku.Měla by být tvárná, pružná a ne suchá.
4. Rozdělení na poloviny
hmotu rozděl na dvě stejné části.
5. Tvarování válečků
Každou část rukama vyválej do dlouhého rovného válečku – jako silnější fitilek.
6. Obalení v sezamu
Válečky polož do hromádky sezamových semínek a jemně je převal, aby byly celé rovnoměrně obalené.
7. Vytvoření středového žlábku
Prsty nebo rukojetí lžíce udělej doprostřed válečku mělký podélný žlábek.Ten bude později držet čokoládu.
8. Plnění čokoládou
Do připraveného žlábku nanes rozpuštěnou hořkou čokoládu (nejlépe ve vodní lázni).Čokoláda by měla být hustá, ale tekutá.
9. Dekorování tahini
Pro krásný mramorový efekt nakapej na čokoládu několik kapek tahini a lehce je protáhni špičkou lžičky.
10. Krájení
Jakmile čokoláda lehce zatuhne (můžeš na pár minut vložit i do lednice), každý váleček nakrájej na pravidelné kousky široké asi 2 prsty.
11. Hotovo – můžeš podávat!
Uvnitř jsou šťavnaté, měkké a sladké po datlích, na povrchu křupavé díky sezamu, a čokoláda tomu dává luxusní chuť.

